Kager Opskrifter

Sarah Bernhardt kager til nytårsaften

Jeg er én af de særlinge, der ikke er glad for kransekage. Derfor har jeg efterhånden gjort det til en tradition at lave Sarah Bernhardt kager nytårsaften – som supplement til kransekagen, naturligvis, for den hører sig jo til.

At vi drikker champagne og spiser kransekage nytårsaften er jo en tradition, som jeg bestemt ikke har tænkt mig at udfordre. Og det er som sådan heller ikke fordi jeg vil hævde at Sarah Bernhardt passer synderligt meget bedre til champagnen. Så måske man egentlig burde gemme begge søde sager til kaffen, når den dyre champagne er poppet og drukket (har vi ikke alle stået med et fremragende glas bobler i hånden for derefter at ødelægge den gode smag med en bid hvinende sød kransekage?).

Men ikke desto mindre ser Sarah Bernhardt også festlige ud, og så kan de iøvrigt nydes året rundt. Jeg har hørt dem omtalt som “chokolade-mousse-kager”, og hvem kan egentlig sige nej til sådan en fætter?

Denne opskrift er faktisk ikke særlig svær – den kræver bare lidt indberegnet tid til at sætte kagerne i køleskab i flere omgange, og derfor kan det var en god idé at starte et par dage i forvejen. Den kan laves på færdigkøbte makroner, hvis det skal være nemt, eller du kan lave makronerne selv, og dermed lave kagerne helt fra bunden.

Sarah Bernhardt, 30 stk:

 • 30 makroner
 • 2 dl piskefløde
 • 75g kogechokolade
 • 150g overtrækschokolade
 • Violet kagepynt

Fremgangsmåde

Start med at varme fløden op i en tyknundet gryde og tilsæt så kogechokoladen i små stykker. Kog blandingen ved svag varme i nogle minutter og stil den dernæst til afkøling til den stivner. Jeg har ladet den stå alt fra 4 timer til natten over.

Pisk cremen let op og smør den på makronerne med en kniv så den danner en lille top. Stil igen kagerne koldt nogle timer.

Smelt overtrækschokoladen i et vandbad og dyp kagerne én ad gangen så toppen dækkes med chokoladeovertræk. Drys dem med lidt violet kagepynt og stil dem igen på køl – gerne til dagen efter. Servér dem kolde.

Sarah Bernhardt8

Sarah Bernhardt7

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt3

Sarah Bernhardt6

Sarah Bernhardt4

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mary-Liz
  28/12/2013 at 17:19

  Ser så lækkert ud, jeg elsker de kager, dog helst med en slat cognac i:-)

  Mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  • Reply
   Pigen
   28/12/2013 at 18:17

   Det lyder som et dejligt tip! Dét må jeg prøve :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.