City Guides New York Rejser

Topkarakter til Bash Style burgeren hos B&B i New York

Den sidste aften i New York spiste vi også vores sidste burger. Og det var bestemt ikke fordi, der ikke var rigeligt af burgerrestauranter på todo-listen at vælge imellem. Havde ferien varet bare lidt længere, ville jeg gerne have lagt visit hos både Five Guys, Harlem Shake og Bareburger blandt mange andre. Men endnu desto bedre grund til at komme igen.

På trods af det store research-arbejde hjemmefra, endte valget alligevel med at falde på B&B efter anbefaling fra en kollega. Jeg har siden kunne læse mig til at B&B er berygtet for deres ret specielle Truffle Burger, som har vundet flere burger bash-konkurrencer – men helt så eventyrlystne var vi dog ikke denne aften.

Burger-and-barrel10

Opvarmning inden stand-up

Vores sidste aften var en torsdag og planlagt med efterfølgende stand-up på Comedy Cellar – en lille comedy club, som jeg også besøgte på min sidste ferie i New York, og som klart er at anbefale. Sørg dog for at få en plads (foruden en reservation) bagerst i lokalet, så I bliver forskånet for alt for meget opmærksomhed.

Det var derfor passende at starte på B&B – en klassisk gastro pub beliggende på den centrale Houston Street (husk at udtale det korrekt, hvis I befinder jer i byen: HOUSE-ton). En trendy pub med lounget stemning, hippe tjenere og hurtig rapmusik i højtalerne. Det kunne nemt have været alt for meget, men det fungerede faktisk.

Burger-and-barrel3

Sloppy sliders

Selvom B&B udtrykte “blot” at være en gastropub, var både deres menu- og vinkort langt mere omfattende. Udover burgere, bød menuen bl.a. på en masse lækker fisk (alt fra muslinger til tuntatar), peberbøf of filet mignon. Vinene talte over 100 stk af blandet niveauer, øl kunne bestilles på både flaske og fad, der var naturligvis også de obligatoriske shakes og floaters, samt et bredt udvalg cocktails.

Eftersom det var den sidste aften og vi derfor også fint kunne drikke os lidt godt humør på til aftenens senere program, bestilte vi et par cocktails til at starte på. Vi forelskede os også hurtigt i forretten “Sloppy Joe Sliders” – kombinationen af to traditionelle ting, jeg ikke før har fået i USA.

En “Sloppy Joe” er en tyk kødsauce serveret i en burgerbolle, mens sliders er en betegnelse for små sandwiches (typisk hamburgers), der serveres i mundrette portioner. Vi bestilte en forret til deling – vi vidste jo trods alt at hovedretten ikke ville variere meget derfra.

Burger-and-barrel

Vi fik vores “Hemmingways passion” og “My old pal”, samt anretningen med tre sliders. Måske ikke optimalt antal til deling (som det sikkert heller ikke var tiltænkt), og det er et under at vi ikke kom op at slås om den tredje slider, for hold op hvor smagte det genialt.

Ikke mange dikkedarer: en skøn, blød bolle, der opfyldte sit formål: at holde sammen på ingredienserne. En lidt stærk og smagfuld kødsovs, en skive frisk avokado og et lille blad koriander på toppen. Enkelt og godt. Og med dét blev forventningerne til den “rigtige” burger også skruet lidt i vejret.

Burger-and-barrel4

Burger-and-barrel5

Mødet med den perfekte burgerbolle

Efter en ny bestilling drinks og øl blev burgerne serveret. Vi havde bestilt en Classic og en Bash Style burger. Den klassiske var lige efter bogen: “lettuce, tomato, pickles, american cheese, special sauce“, mens Bash Style burgeren var lidt mere sprælsk med “onion & bacon jam, pickles, american cheese, special sauce“.

Burgerne blev serveret på en flot anretning med onion rings på toppen og lækre, hjemmelavede fritter. De blev desuden serveret i halve med den fordel, at det var nemt for os at dele og smage begge varianter.

Burger-and-barrel8

Havde jeg været alene om min burger, havde jeg dog nok syntes det var lidt irriterende. Hvis muligt spiser jeg helst min burger med fingrene, og det var svært når de var skåret over, fordi den derved lettere falder fra hinanden uden bollen som “wrapping”. Måske kunne man tilmed hævde, at bøffen mister noget af sin saftighed ved at være blevet delt i to.

Men alt dette er hurtigt tilgivet ved burgerens første bid. Bollen var muligvis den bedste, jeg har smagt: den var blød men med bid i; sød og samtidig en snert syrlig; heavy men luftig; gylden i skorpen og hvid indvendig. Den var virkelig god!

Særligt sprød burgerbøf

Bøffen i begge burgere var sprødstegt på en måde, man havde svær ved helt at forstå. Den var bestemt ikke branket, men bare sprød med en god, grillet smag, mens den stadig var saftig indeni. Begge burgere var smurt med en “secret sauce”, som jeg aldrig helt fandt frem til, hvad måtte bestå af, – men den stod godt til den grillede bøf.

Burger-and-barrel6

Fritterne blev efter beværtningens navn serveret i en lille metaltønde. De var tydeligt hjemmelavede, sprøde udenpå – blød indeni og krydret med et lidt spicy krydderi. Dippen hertil var en skøn, hjemmelavet ketchup.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Bash Style burgeren var toppet med den røgede bacon- og løgkompot og dertil pickles, som på sin vis mindede meget om dem, man kender fra McDonald’s cheeseburgere. To komplimenterende elementer, som fungerede ret genialt i samspil – det røgede og tunge med det syrlige.

Klassikeren var præcis som en klassisk, amerikansk burger skal være. Sprød salat, god dressing, perfekt bøf og igen den bløde bolle. Selvom jeg var ret stor fan af Bash Style burgeren, var denne i sin enkelthed bestemt heller ikke at kimse ad. Især hér kom de tilhørende onion rings til deres ret.

Jeg var stor fan af Burger & Barrel og fortryder måske lidt at jeg ikke fik prøvet deres berygtede trøffel-burger, for med det niveau, der blev præsteret på de to lidt mere klassiske varianter, har jeg større tiltro til trøflerne.

Uanset hvad, er der ingen tvivl om, at når jeg igen kommer til New York, så skal vejen igen lægges forbi B&B.

Tag på B&B, hvis du:

 • er på jagt efter et sted med god mad, drinks og øl
 • er fan af gastro pubs og klassiske burgere med et twist
 • vil tilbringe en hel aften på en hyggelig beværtning (fremfor fx en hurtig burger på farten)
 • ligesom jeg er på jagt efter den perfekte burgerbolle – den findes hér
 • vil udfordre dine smagsløg og prøve noget så bizart, som en trøffelburger

Og hermed er jeg nået igennem de fem burgere i New York – se hele overblikket hér.

Burger-and-barrel2

Burger-and-barrel9

Lokation

Burger & Barrel ligger på 25 W Houston Street i New York. Find deres hjemmeside her.

Topkarakter til Bash Style burgeren hos B&B i New York4.8125Pigen2013-11-03 09:56:13Man siger at man skal gemme det bedste til sidst, og det endte vi (tilfældigvis) også med at gøre i New York. Burger & Barrel serverer sprøde, lækre bøffer i perfekte burgerboller – og er et must for enhver burgerentusiast i New York.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  stefan
  23/01/2016 at 21:59

  ærgeligt jeg ikke kan huske hvad stedet hed, men da jeg var der var vi på en burger restaurant som var virkelig god.. vi fik pommes med parmason på.. virkelig det bedste ever

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.