Anmeldelser Morgenmad

Solens sidste lune på Granola

Granola7

Jeg kan godt lide Granola. Som den vakse læser måske har bemærket går jeg ret højt op i originalitet. Der findes så mange dejlige spisesteder i byen, og det kræver efterhånden lidt at skille sig ud.

Og med dét mener jeg ikke, at der skal være et særligt tema eller retning, men hvis jeg kan mærke at fokus er lagt et sted, og det skinner igennem både stemningen, maden og dens kvalitet – så er jeg egentlig ret let at tilfredsstille.

Granola10

Jovist, Granola har valgt en stil (50’er-stil) og det er svært at overse i både indretning og personalets påklædning, men der er også en tydelig rød tråd at gennemskue i menukortets udvalg. Og hér kunne jeg nok sagtens gå i dybden med deres franskinspirerede aftenkort eller rockabilly drinkskort, men denne søndag var vi der altså for morgenmaden.

No nonsense og nok af det hele

Selvom kortet kalder de tre varianter for “brunch”, synes jeg alligevel jeg vil pointere, at serveringerne er ret langt fra det, mange andre københavnske caféer ville kalde det samme. Derudover kan man også købe retterne enkeltvis, fx et blødkogt æg, havregrød, yoghurt eller ostemadder. Mens de storsultne (eller tømmermændsramte) kan kaste sig over en croque monsieur.

Granola2

Jeg var egentlig fast besluttet på at prøve Granolas havregrød (som jeg har hørt godt om), men blev så alligevel fristet af den ene brunch’s simplicitet. Og nu har jeg desværre ikke Granolas menukort til hjælp (de har ingen hjemmeside!?), så jeg kan desværre ikke huske hvad der adskilte de tre varianter eller hvad de hed..

Med i prisen på brunchen – og én af grundene til, at jeg også faldt for denne – var både en kaffe og en juice af eget valg. Det blev en gulerod/æblejuice og en cortado til herren, samt en hindbær-smoothie og en caffe latte til undertegnede. Igen ingen pris for dobbeltshot. Måske er det små detaljer, men jeg kan godt lide princippet i, at der ikke er så meget ballade omkring drikkevarer og ekstra-priser.

Granola5

God, gedigen morgenmadstallerken

Maden kom hurtigt selvom der var voldsomt travlt denne weekendmorgen. Vejret var godt, så der sad næsten lige så mange udenfor som inde. Ligesom både juice og kaffe smagte maden som den skulle.

Der var nok ikke mange overraskelser heller: godt brød – både lyst og mørkt, blødkogt æg efter bogen, yoghurt med frisk frugt og en lækker kompot i bunden, en god, tør emmenthaler-agtig ost og en lækker skinke, samt solbærmarmelade.

Granola6

Min anmeldelse
Mad
Drikke
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Det eneste, som desværre kommer til at trække en del ned, var akustikken. Jeg tror, vi havde valgt samme spisetid som samtlige af Frederiksbergs unge piger – og selvfølgelig er Granola det ultimative mødested for veninder en søndag formiddag – men vi kunne stor set ikke tale sammen for larm.

Ikke at folk skal være stille – absolut ikke! – men jeg mistænker lokalerne for heller ikke at have hjulpet på støjniveauet. Vær derfor varsom med at bevæge dig derned med et tungere hovede end normalt.

Men bortset fra denne detalje, er Granola bestemt et besøg værd. Og iøvrigt skal det bemærkes, at der om sommeren serveres lækker is fra deres skranke ud til gaden, hvorigennem du også året rundt kan købe en kaffe to go.

Granola8

Granola11

Granola13

Efterår

Lokation

Granola ligger på Værnedamsvej 5 på Frederiksberg. Find deres Facebook-side her.

Solens sidste lune på Granola4.3Pigen2013-11-17 17:49:43Efterårssolen har virkelig varmet i dag – og det gjorde den også, da jeg for et par weekender siden spiste morgenmad på hyggelige Granola på Værnedamsvej.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  youmadeyou blog
  18/11/2013 at 02:38

  Hej, det ser jo virkelige lækkert ud det hele. Jeg tror da, jeg skal forbi Granola en dag. På min blog http://www.youmadeyou.com skriver jeg om mad og mange andre ting, som forsøder livet.

  • Reply
   Pigen
   18/11/2013 at 22:05

   Ja, gør da det – det er besøget værd! Og det lyder som om, jeg lige skal tjekke din blog ud :)

 • Reply
  Vi Spiser Ude
  19/11/2013 at 10:21

  Granola er en klassiker og kan varmt anbefales til alle :)

 • Reply
  Trine
  19/11/2013 at 11:23

  Det er bare rigtig irriterende at de ikke har en hjemmeside!!

 • Reply
  Loréll
  19/11/2013 at 12:56

  Hvad gav du for dit objektiv??

  • Reply
   Pigen
   20/11/2013 at 08:22

   Hej. Jeg har købt det brugt, hvis det er 17-55’eren, du mener?

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.