Anmeldelser Burger

Saft og kraft i Juicy Burger

Med et besøg på Juicy Burger kan jeg nu afslutte Kødbyens burger-føljeton. Og der er efterhånden noget for enhver smag, heldigvis. Men selvom Juicy Burger er et godt bud – med godt håndværk og høj kvalitet – så bliver det desværre ikke dér, jeg vælger at stille min burger-craving i Kødbyen.

Det var vist også på tide, at jeg fik smagt Kødbyens tredje bud på en burger. Jeg var for snart længe siden forbi Kødbyens Deli, som egentlig var en udmærket fornøjelse – men hvis burger var ret langt fra min mening om, hvordan sådan én skal sættes sammen. Og i efteråret testede jeg Tommi’s burger og jeg jublede over at København nu endelig havde fået en “ægte” burger joint.

Men fordi Juicy Burger indtil for nyligt (vistnok?) kun langede burgere over disken ved frokosttid, havde jeg altså ikke lige fundet anledningen til også at prøve den (ok, who am I kidding – jeg har sgu nok en ret god anledning ca. hver søndag omkring frokosttid).

Men hvorom alting er, har jeg altså nu endelig fået den smagt. Og hvis man skulle synes at tre burger-boder indenfor så lille en radius i Kødbyen er i overkanten, så kan man altså argumentere for, at de tre burger-varianter ligger ret langt fra hinanden.

Mens Kødbyens Deli er ret rustik og sandwich-like, og Tommi’s er blød og “mushi” (ja, det burde være et ord), er Juicy Burger også sin egen. Navnet lyver ikke. Den er ret juicy. Men på en mere bombastisk facon, end den klassiske amerikanerslags.

Juicy Burger5

Henrik Boserup, som selv var i køkkenet denne aften, vægter – ligesom mange af de andre burgerentusiaster – kvalitet af kødet højt, bager biga-bollerne selv og rører alle dressinger og ketchup fra bunden. Og dette smagte man tydeligt i både burger og tilbehør.

Man vælger en “juicy burger” og tilføjer dertil ost, bacon og syltede agurker som man lyster. Dertil kan man vælge sprøde kartofler (altså ikke fritter) med chilimayo. Vi bestilte det hele!

Juicy Burger er iøvrigt indrettet med få, lettere intermistiske spisepladser – men hvis man sidder i vinduet, som vi, fungerer det faktisk ret fint. Og det er hyggeligt at følge med i køkkenet undervejs, men vær forberedt på at duften af grillbar hænger ved.

Juicy Burger6

Men nu til vurderingen af burgeren, som jeg faktisk finder ret vanskelig. For det er svært at sætte fingeren på, hvad det er der gør, at jeg ikke er helt oppe at ringe.

Bollen var måske ikke min favorit, men den var lækker i sin svampede sejhed og gjorde sig faktisk ret godt til resten af burgerens rustikke koncept.

Juicy Burger3

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Et koncept, som jeg måske bare havde svært ved helt at give mig hen til. Indholdet i burgeren var lige i øjet og især de tykke, hjemmesyltede agurker var et lækkert touch. Dog burde salaten have været mindre strimlet og mere knasende.

Burgeren opnåede succes med sin juiciness igennem den hjemmelavede dressing, den svampede bolle, den smeltede ost og så selvfølgelig bøffen.

Denne var ganske fint stegt og havde en god smag – især en god smag fra grillen – men den skulle i min verden have været meget tykkere. Forholdsmæssigt mistede den simpelthen karakter i forhold til den bombastiske bolle.

DSCF4058

Det samme gjorde sig egentlig gældende for kartoflerne, som i sig selv var rigtig lækre. Veltilberedte, velsmagende, sprøde. Men det var altså ikke fritter. Og pomfritpigen skal have fritter til sin burger!

Iøvrigt kan jeg lige tilføje at chilimayoen var lige stærk nok til min dagsform, hvorfor jeg bad om ketchup til – og fik serveret en suverænt god, hjemmelavet ketchup. Det hjalp lidt.

Så på trods af al sin høje kvalitet – for nogen kan Boserups burger måske endda være svaret på byens bedste – var den altså for langt fra, hvordan jeg helst spiser min burger. Men der bliver givet point for, at Juicy Burger er sin egen – gennemført fra inderst til yderst. Og bestemt et besøg værd. Men til mine tømmermændssøndage (og de fleste andre dage) vil jeg altså vælge Tommi’s.

Juicy Burger7

Juicy Burger ligger i Kødbyen – find dem på Facebook her.

Saft og kraft i Juicy Burger3.625Pigen2015-03-14 14:53:39Med et besøg på Juicy Burger kan jeg nu afslutte Kødbyens burger-føljeton. Og der er efterhånden noget for enhver smag, heldigvis. Men selvom Juicy Burger er et godt bud – med godt håndværk og høj kvalitet – så bliver det desværre ikke dér, jeg vælger at stille min burger-craving i Kødbyen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Thomas
  22/06/2015 at 21:50

  Jeg må sige at jeg er enig med dig i din anmeldelse. Og som du siger er det nok mest smag og behag der gør at du ikke giver den en højere karakter. For mig er det nemlig de ting du nævner der for mig får denne burger op blandt de bedste i kbh. Virkelig lækker burger der ikke bare er en tyk bøf i en bolle. Unik og helt sin egen. Og eneste problem med kartoflerne er at der er for få af dem.

  Juicy Burger er helt sin egen og helt bestemt et besøg værd.

  Er du i kødbyen i weekenden hvor der er madboder, så prøv også spisevognens crispy duck burger. Den er også lidt anderledes og virkelig lækker.

  • Reply
   Pigen
   27/07/2015 at 15:27

   Tak for tippet – den må jeg prøve. Mon ikke det i virkeligheden er samme spisevogn, der holder til i Tisvilde under Musik i Lejet? I så fald prøvet jeg andeburgeren sidste år, men derfor kan jeg jo også fint lægge vejen forbi Kødbyen :)

 • Reply
  Morten
  25/12/2016 at 17:56

  Du må ha’ lavet en regnefejl! Hvordan kan byens bedste kartofler ikke få maximum score? Og hvor får man mere kvalitet og smag for pengene? Da jeg selv besøgte JuicyBurger, var stemningen måske lidt opskruet i forvejen, og med forventninger, om et efterfølgende besøg på fermenteren, kan man måske godt, stille spørgsmålstegn ved min objektive dømmekraft. Men min subjektive bedømmelse er nok lidt højere end din.
  Tilgengæld vil jeg godt ha’ lov til, at skamrose din “Burgerblok”! Den vil jeg helt sikkert frekventere med jævne mellemrum for, at søge yderligere inspiration! Tak!

  • Reply
   Pigen
   10/01/2017 at 16:28

   Det er jo hver sin smag, men hverken Juicy Burgers burger eller ‘pomfritter’ falder i min ;) Jeg er enig i at kvaliteten af råvarerne er høj, men jeg er bare ikke til den meget rustikke stil – desværre. Men tak for de pæne ord om bloggen – jeg vil forsøge at holde niveauet :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.