Anmeldelser Burger

Syndig søndag på Greasy Spoon

Tilbage i december besøgte jeg Greasy Spoon på en passende tømmermænds-ramt søndag. Menuen stod på både burger, onion rings, fritter og verdens (måske?) groveste milkshake, og dineren leverede et højt kvalitetsniveau men desværre også enkelte skuffelser.

Ovenpå Politikens fem hjerter har det været sin sag at få bord på den nyåbnede diner, som også selv har haft svært ved at følge med en (uforudset?) høj efterspørgsel. Men Greasy Spoons koncept rammer da også plet i det københavnske burgerhjerte med milkshakes, sliders og varm apple pie.

Høje pomfrit-forventninger

På Dinerens hjemmeside kan man følge med i køkkenets seneste kreationer, og efter at have læst at opskriften på den perfekte pomfrit tog dem halvanden måned at udforme var mine forventninger naturligvis høje.

Greasy Spoon

Det var søndag – vi havde tømmermænd og setup’et var således perfekt. Menuen på Greasy Spoon byder på alt fra morgenmad til burgere, BLTs og salater, foruden både BBQ kylling og rib eyes blandt meget andet.

Greasy Spoon12

Greasy Spoon ligger midt i centrum af København og er flot indrettet i ægte diner-style uden at være “over the top”.  Man kan tage plads i dinerens røde båse, eller sætte sig langs ved baredisken og følge med i køkkenets udskejelser.

Greasy Spoon2

Klassikeren tog kegler

Fire mand høj bestilte vi to Classic burgere, en Big Cheese og en Fish burger. Hertil rigelige mængder af både klassiske fritter og twisters, onion rings og dips – alt skulle prøves – samt desuden et par af Dinerens hjemmelavede sodavand på ananas og lime.

Min kæreste, som havde valgt Big Cheese, fik en opgraderet cheese burger a’la McDonalds serveret – der var ikke meget grønt, men tilgengæld en god krydret sennep. Min veninde havde valgt fiskeburgeren, som ankom nærmest som en fiskefrikadelle-sandwich og altså ikke en paneret fisk, som man måske ellers kunne have forventet.

Greasy Spoon3

Begge medspisere beskrev de to valg som af “god kvalitet” og “tydeligt hjemmelavede”, men samtidig skuffede varianterne måske også en smule. De var simpelthen lidt for kedelige og tørre og særligt fiskeburgeren kunne godt have haft lidt mere “knas”.

Greasy Spoon4

Greasy Spoon12

De bedste valg var nok mit og venindens kærestes: Classic burgeren bestående af 120 gr. oksekød, bacon, cheddar ost, salat, løg, tomat, drueagurk og mayo. En god blanding af sødt, salt og surt, gode konsistenser og en frisk, god smag.

Greasy Spoon5

Ikke styr på bøfferne

Dog må jeg sige at jeg var lidt skuffet over bøffen, som var meget kompakt og fuldstændig gennemstegt. Min kærestes bøf i Big Cheese var mere rød – men ingen af os var blevet spurgt om, hvilken stegegrad vi ønskede, så det undrede mig at bøfferne tog sig så forskelligt ud.

Bollen havde en rigtig dejlig smag og var tydeligt hjemmebagt. Til min smag var den dog lidt tør og sej i skorpen og imødekom dermed ikke min præference for burgerboller.

Greasy Spoon11

Tilbehøret var der tilgengæld næsten ikke en finger at sætte på. Alle slags fritter smagte godt, var godt saltede/krydrede og med en god konsistens inden i (læs: ikke melede). Løgringene var ligeledes lækre, med en god smag og fordeling af løg vs. dej – og så var de endvidere dejligt knasende, mens fritterne måske godt kunne klandres for ikke helt at være sprøde nok. Dippene – her fik vi både almindelig og chili mayo, aioli og estragon mayo – var lige i skabet.

Greasy Spoon8

Greasy Spoon9

En vulgær prik over i’et

Selvom det var svært at klemme mere ned efter den omgang følte jeg mig alligevel “nødsaget” til at prøve husets milkshakes.

Og jeg havde egentlig forestillet mig at jeg skulle gå med det sikre valg: vanille, men den kække tjenere (som måske havde bemærket aktiviteten på mit kamera) anbefalede mig en Greasy Spoon Special, som skulle være meget flot og prangende “at fotografere” og som iøvrigt bestod af intet mindre end: vanillemilkshake med chokolade- OG karamelsauce, peanuts, marsmallows, m&m’s!

Greasy Spoon16

Og den var da også et festfyrværkeri af en kaloriebombe (som min krop nok stadig forsøger at forbrænde), men den smagte samtidig helt og aldeles forrygende. Min ene medspiser udtalte efter en prøvesmagning “den smager jo som alting burde smage!” – og jeg kunne kun give ham ret.

Høj kvalitet med skønhedsfejl

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Alt i alt et godt, gedigent burgermåltid på Greasy Spoon, som dog i mine øjne har et par ting, der skal rettes på. Jeg kan godt acceptere den lidt seje bolle, hvis blot de får styr på deres burgerbøffer i mellemtiden. Og så bør “perfekte fritter” i min verden være lidt mere sprøde.

Men der er ingen tvivl om, at kvaliteten er høj – det meste (hvis ikke det hele) hjemmelavet, value for money er utrolig høj og der er ikke sparet på mængderne. Greasy Spoon er derfor klart et besøg værd. Jeg skal uden tvivl forbi igen for at smage nogle af de mange andre lækkerier på kortet.

Greasy Spoon10

Greasy Spoon14

Greasy Spoon15

Greasy Spoon18

Greasy Spoon19

Greasy Spoon20

Greasy Spoon21

Lokation

Greasy Spoon ligger i Studiestræde 14 i indre København. Find deres hjemmeside her.

Syndig søndag på Greasy Spoon4Pigen2014-01-09 15:23:42Tilbage i december besøgte jeg Greasy Spoon på en passende tømmermænds-ramt søndag. Menuen stod på både burger, onion rings, fritter og verdens (måske?) groveste milkshake, og dineren leverede et højt kvalitetsniveau men desværre også enkelte skuffelser.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Byens Bedste Burger ifølge AOK - men hvad mener du? - Pigen & Pomfritten
    04/05/2014 at 11:39

    […] af de fem ovenstående burgere er på min Top 10: Greasy Spoon, Halifax og Nose2Tail. De tidligere års vindere i burger-kategorien har været MASH […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.