Aftensmad på 15 min Hovedretter Opskrifter

Blomkålspasta med mandler og parmasan

Uden at det hele skal blive alt for frelst, så er man jo lidt nødt til at sætte sig et nytårsfortsæt. Og for at udvide min egen horisont lidt (på burgerfronten i hvert fald), så har jeg besluttet mig for at prøve at køre en kødfri januar. Det betyder fx at der skal prøves nogle vegetarburgere af, men inden vi går så vidt, lægger jeg lige ud med en glimrende vegetarpasta – man kan nærmest kalde den en grøntsags-carbonara.

Den tager max 15 min. at bikse sammen, så den er perfekt til de dage, du bare skal have noget hurtigt og nemt – eller til søndagen, hvor du ikke lige har andet i køkkenet.

Man tager:

  • 250 g pasta
  • Et lille (eller et halvt) blomkålshovede
  • En god håndfuld mandler
  • Et fed hvidløg
  • Friskrevet parmasan
  • Smør og olivenolie
  • Salt peber
  • Lidt frisk persille

Det er faktisk bevidst at jeg ikke har skrevet en mængde på parmasanosten, da jeg selv er lidt af en parmasan-gris. Så riv så meget, som du (og dit nytårsfortsæt) lyster – den kan næsten ikke få for meget.

Blomkålpasta7

Fremgangsmåde

Del blomkålhovedet i små buketter og hak mandlerne fint.Kog pasta og steg blomkålen med hvidløg i lidt olie og smør på en stor pande. Tilsæt dernæst mandlerne og steg indtil de har taget lidt farve.

Blomkålpasta6

Vend så den kogte pasta i og tilsæt en klat smør, samt salt, peber og friskrevetparmasan.

Blomkålpasta5

Servér med det samme med lidt frisk persille. Jeg kan læse mig frem til flere lignende retter, som også tilføjer trøffelolie – så hvis du er fan af den slags, er det sikkert en fremragende variant.

Blomkålpasta3

Blomkålpasta4

Blomkålpasta

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Camilla
    03/01/2014 at 15:57

    Wow det ser lækkert ud. Jeg elsker pasta, så denne opskrift vil jeg prøve!

    • Reply
      Pigen
      12/01/2014 at 23:42

      Det er jeg glad for at høre. Fortæl endelig om det var en succes?

  • Reply
    Maiken
    14/01/2014 at 09:15

    Prøv vegetarburgeren på KH Clausen, Øster Farimagsgade. Bøffen af rødbede og gulerod er virkelig lækker og på ingen måde frelst!

  • Reply
    Peter E.
    30/07/2017 at 18:49

    Mums…tak for opskriften…men, hurtig og velsmagende(-:

    • Reply
      Pigen
      31/07/2017 at 15:58

      Dejligt at høre! :)

  • Reply
    Ras
    28/11/2017 at 17:34

    Jeg tilsætter altid ca en deciliter af kogevandet fra pastaen. Det holder pastaten klumpefri og giver en god cremet konsistens med parmesanen.

  • Leave a Reply