Anmeldelser Burger

Café Alma på Bryggen emmer af sjæl og hygge

Café Alma er en rigtig hyggelig café på Islands Brygge, som giver deres bud på Københavns bedste burger med hjemmelavede kryddermayo og de håndskårne fries.

Alma betyder sjæl, og det må man sige at den hyggelige, lille café på Bryggen har. I lokalerne under gadehøjde er der sofahygge og lounge-stemning og plads til både café de latte-drinkkende og de sultne.

I weekenden serveres der brunchbuffet og til aften kan du bestille alt fra burger og pork belly til til rødspætte og et smørrebrødsbræt, foruden moules frites og steak bearnaise.

CafeAlma8

Stedet oser af at være et tilholdssted for de lokale, mens der også tilbydes en koncertmenu til folk, som os, der fx er på vej i Koncerthuset.

Jeg tilbragte egentlig ugen på ferie i sommerhuset, men da min kæreste og jeg havde billetter til Efterklang i Koncerthuset, kørte vi mod byen denne tirsdag eftermiddag. Forinden skulle vi selvfølgelig have lidt at spise, og da Café Alma var blevet mig anbefalet, var det oplagt at lægge vejen her forbi.

CafeAlma11

Vi ringede på vejen for at bestille bord og sikre, at vi kunne nå at spise deres burger på en times tid. Og det var godt at vi bestilte bord, for vejret var skønt og alle bordene på gaden var snart besat.

En hurtig bestilling og servering ditto sikrede at vi kunne nyde vores burger i ro og mag.

CafeAlma10

Alma serverer en “old fashioned burger” med jalapeños, syltede agurker, tomat, salat og rødløg, samt Almas kryddermayo og hjemmelavede fritter. Burgeren koster 125 kr. og du vælger om du vil have den med oksekød og cheddar eller stegt kyllingebryst.

Min kæreste bestilte mens jeg var på toilettet og gik all in på tilvalgene: bacon (10 kr.) og guacamole (15 kr.).

CafeAlma5

Burgeren synede rigtig godt af en perfekt bolle, god komposition og lækre fritter. Dog var der enkelte elementer der skuffede.

Bollen var ganske vist blød og sød, men var desuden lidt tør og smagte en anelse af en daggammel croissant. Dog hverken noget der ødelagde burgeren eller tilføjede den noget ekstra.

Selvforskyldt var det, at burgeren var lige lovligt “stuffed” med både guacamole, syltede agurker, jalapeños mv., som dog var både smagfuldt og dejligt friskt.Min kæreste var da også fuldt ud tilfreds – for mig blev det bare lige en tand for mange smagsindtryk.

CafeAlma2

Bøffen var rigtig lækker og perfekt stegt til min smag og smagte godt og grillet med en god cheddar på toppen.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Fritterne, tilgengæld, var lidt et dilemma. For de smagte rigtig godt – lige som de skal smage, men de var bløde.

På en måde, som jeg tror var med vilje – har hørt om de såkaldte “soggy fries”, hvilket dem her måske var et forsøg på. Men det fungere altså ikke for mig – fritter skal være sprøde!

Dippen var ret unikt smagt til med karry, hvilket var sjovt og anderledes, men blev alligevel lige lovligt karry’et i længden.

Det er selvfølgelig en helt personlig sag, og jeg synes det var fint at Alma vælger at gøre noget andet end den klassiske aioli eller mayo.

CafeAlma3

Alt i alt en ganske udemærket burger med et fint og unikt udtryk, samt et par forbedringsområder på fritter og bolle. Det er iøvrigt værd at bemærke at portionen var godt proportioneret. Jeg er normalt en pige, som (desværre) har ret svært ved at levne, især når maden er god. Men i dag måtte jeg give op for den store portionen, hvilket sikkert ikke er et minus for mange :)

CafeAlma

Praktisk information

Alma ligger på Isafjordsgade 5-7 på Islands Brygge. Find dem her.

Burgeren koster 125 kr. uden tilvalg. Iøvrigt skal det nævnes at man kan bestille maden fra Alma ad “Bagdøren”, hvor burgeren, altså som takeaway, koster 85,-. Og så kan du også bestille “snacks” på Alma i form af enten pomfritter eller tre miniburgere.

CafeAlma14

Café Alma på Bryggen emmer af sjæl og hygge3.5625Pigen2013-07-20 10:44:00Café Alma er en rigtig hyggelig café på Islands Brygge, som giver deres bud på Københavns bedste burger med hjemmelavede kryddermayo og de håndskårne fries.
Burgeren er ganske vist god, men fejler desværre på et par ret afgørende områder.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Laura Louise Dahl
  20/07/2013 at 17:53

  Ey, jeg har det på nøjagtig samme måde som dig – jeg er helt elendig til at levne god mad på en restaurant – det er forfærdeligt. Især fordi at jeg sikkert er mæt og desuden fordi jeg altid føler mig som den ‘tykke pige’ når jeg sidder der og kører igennem en hel burger når selv min kæreste (fuldvoksen mand) ikke engang kan tømme tallerkenen.

  • Reply
   Pigen
   20/07/2013 at 18:43

   Haha, ja præcis! Der er ikke noget ved at få dårlig samvittighed, så jeg går istedet ind for at tage en løbetur ekstra dén uge (hvilket iøvrigt er en nødvendighed, når man spiser så mange burgere som jeg) :)

 • Reply
  Nana
  18/09/2013 at 06:12

  Vi sad langt og ventede på maden, og da jeg sagde vi næsten havde ventet i 1 time, blev der svaret tilbage : 41 min. Som om det var bedre.
  Da vi så skulle betale spurgte jeg om et afslag i prisen for den laaange ventetid, men intet.

  • Reply
   Pigen
   21/09/2013 at 21:08

   Øv, det lyder som en kedelig oplevelse :(

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.