Hovedretter Opskrifter Supper

Spicy tomatsuppe

Tomatsuppe er perfekt “comfort food”, så med en gedigen forkølelse og en bunke friske tomater i køkkenet var det oplagt at afprøve Jamie Olivers opskrift på frisklavet tomatsuppe.

Jeg elsker tomatsuppe men har altid selv lavet den på dåsetomater. Så da vi lige har modtaget Aarstiderne med en bunke friske tomater, slog jeg op i Jamie Olivers “Jamie’s 30-Minute Meals” og fandt følgende opskrift på tomatsuppe.

Til en forkølelse og øm hals er denne spicy suppe perfekt, – jeg tilføjede dog lidt ekstra krydderier undervejs: tørret oregano og basilikum for mere smag. Desuden har jeg tilrettet opskriften lidt, da jeg kun havde almindeligt store tomater (ikke cherry tomater). Der burde nok have været flere tomater i, men jeg havde kun 11 stk (ca. 750g). Desuden brugte jeg skalotteløg istedet for rødløg og skyr istedet for creme fraiche.

Man tager:

  • 750g store tomater (gerne flere)
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 skalottelog
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 1 lille bdt frisk basilikum
  • lidt skyr til servering
  • olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader. Skær tomater i kvarter og fordel dem i en bradepande. Flæk og rens chilien for kerner og kom den sammen med de fire fed hvidløg i bradepanden. Dryp gavmildt med olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt den på øverste rille i ovnen i 12-15 min.

Pil og hak løg groft og kom dem op i en varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt. Lad dem stege til de bliver bløde ved middel varme. Rør 4 spsk balsamico i og lad det koge ind.

Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.

Hæld forsigtigt grydens indhold op i en blender – kør det over to omgange for at sikre, at blenderen kan kapere det (jeg har prøvet at stå med varm suppe ud over det hele – det er ikke sjovt!).

Tilsæt basilikum (men gem lidt til pynt) og lad suppen blende til den ønskede konsistens er opnået. Hold evt. et viskestykke over låget. Hæld suppen op i en stor serveringsskål efterhånden og smag til. Servér enten i skålen eller serveret i dybe tallerkener. Pynt med en klat creme fraiche/skyr, basilikum og evt. brødcroutoner.

Tomatsuppe

Tomatsuppe 3

Tomatsuppe 4

Tomatsuppe 5

Tomatsuppe 10

Tomatsuppe 12

Tomatsuppe 15

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Supper - Pigen & Pomfritten
    19/11/2013 at 22:31

    […] Spicy tomatsuppe […]

  • Reply
    Tre lune efterårssupper - Pigen & Pomfritten
    19/11/2013 at 22:35

    […] Spicy tomatsuppe […]

  • Reply
    Louise
    24/10/2014 at 14:02

    Hej :-) lige en lille forespørgelse! Hvor mange personer er der til i din opskrift? :-)

    • Reply
      Pigen
      04/11/2014 at 13:47

      Nu er det nok meget forskelligt, hvor meget man spiser – også ift. om man serverer tilbehør, som fx brød til. Jeg vil mene at der er fire portioner, men måske kun nok til at gøre to (sultne) personer mætte.

    Leave a Reply