Jeg startede ferien med at tage direkte fra firma-sommerfest fredag nat i lufthavnen, hvor flyet afgik kl. 6.15. Derfor kan man vist roligt sige, at jeg havde (eller fik i løbet af dagen) tømmermænd. Så da vi ankom på hotellet op ad frokosttid var det oplagt at vælge en burger og dejligt salte pomfritter.
Kedelig pool-burger
Desværre var hverken burger eller fritter nogen videre kulinarisk oplevelse: bøffen var tør, osten smagløs, bollen kedelig og fritterne fesne. Men de stillede hver især grease- og saltbehovet fint og efter en lur ved poolen var jeg efterhånden ved at være mig selv igen. Hver burger til sin tid.
Tør og kedelig burger uden megen smørelse.
Klassiske friture-fritter, som opfylde deres formål fint.
Autentisk Mallorca-burger i Palma
Én af dagene tog vi en aften til Palma på shopping. Måltidet skulle således bare hurtigt overstås og vi røg ved et tilfælde ind på en lille autentisk mallorcansk delikatesse-bar, som tilmed serverede en burger. Burgeren viste sig at være ret så god, med en unik og autentisk bøf – men altså serveret uden fritter.
Den fine lille biks hed Es Rebost og lå på Av. de Jaume III, 20 i Palma.
Stedet serverede en række forskellige, lokale delikatesser, udover varm mad, tapas og sandwiches.
Burgeren var fint anrettet på en rustik tallerken med tomatsalat, som smagte så dejligt, at jeg tilgav dem for at udelade fritterne(!).
Bøffen var lavet på den lokale “sobrassada-pølse”, bollen tilpas blød og sød og smurt med en krydret, hjemmelavet ketchup. Sammensætningen var faktisk ret genial og interessant i det mallocanske udtryk.
Palma var desuden en virkelig skøn by og den store katedral smuk i aftenens belysning.
No Comments