Aftensmad på 15 min Opskrifter Tilbehør

Opskrift på ramsløgpesto

Ramsløg er i de seneste år blevet en utrolig populær spise og kaldes “nordens hvidløg” pga. den meget markante duft og smag. Du kan således bruge ramsløg som erstatning for hvidløg i mange retter, fx har jeg en utrolig lyst til at forsøge mig med en ramsløgmayonaise – men hér er først et bud på en forrygende ramsløgpesto.

Aarstiderne smed i denne uge en bunke ramsløg med i vores Mixkasse, og selvom jeg har smagt den hypede urt mange gange på byens trendy, nordiske restauranter, har jeg ikke selv kokkereret med den før.

Jeg er jo som sagt glad for pesto og andre lette hverdagsretter og denne ramsløgpesto er med det samme røget i samme kategori – det var frygtelig nemt lige at bikse sammen.

Jeg er med på, at hvis det skulle have været “rigtig” nordisk, så skulle der ikke olivenolie i -men  herhjemme er vi dog ikke så religiøse omkring det :)

Ingredienser:

  • En god håndfuld ramsløg
  • En håndfuld mandler
  • En god sjat olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienser til pestoen har den ønskede konsistens. Jeg lavede den lidt mere rustik i dag, men man kan også sagtens blende den til en mere cremet puré.

Servér den til pasta og som hér: en ovnbagt laksefilet.

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto2

Ramsløgpesto4

 

Ramsløgpesto3

Ramsløgpesto5

Ramsløgpesto6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply