Hovedretter Opskrifter

Ovnbagt laks med ingefærcreme

Laks med Ingefærcreme3

Jeg har tidligere omtalt mine forældres madlavning, som jeg især længes efter når sommeren nærmer sig og jeg drømmer mig til skønne ferier i sommerhus med massevis af timer i køkkenet og ved grillen. Er der noget bedre end at skrælle nye kartofler i solen, mens grillen optændes?

Selvfølgelig er bøffer og burger (for ikke at tale om pølser) et must at smide på grillen, men hvad der også gør sig rigtig godt er laks. Og når vi om sommeren får grillet laks og nye kartofler, laver min mor den dejligste ingefærcreme, som smager himmelsk.

I mandags, da jeg stod fuldstændig uinspireret i Netto (som hverken havde det ene eller det andet til det, jeg ellers havde tænkt mig at lave) endte beslutningen på en lakseside. Ingefær og mango havde jeg allerede, så der skulle kun tilføjes lidt tilbehør – denne aften den sundere variant i form af røde ris.

Ris og laks tager lidt tid at lave (ca. 20-25 min), men imens kan man røre cremen sammen og lave salat.

Ingredienser til ingefærcremen:

  • 375 ml creme fraiche (jeg erstattede halvdelen med skyr)
  • En god stump revet ingefær (ca. 25 g)
  • Saften fra en halv lime
  • En tsk akaciehonning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Riv ingefær og bland i creme fraiche. Smag til med lime, salt og peber, samt honning.

Laksen fik 20 min i ovnen (det er jo ikke helt grillsæson endnu) i en brædepande smurt med citronolie. Salaten lavede jeg af roccula, mango, tørrede tranebær og ristede græskarkerner.

Simpelt, lækkert, mums!

Ingefærcreme3

Laks med Ingefærcreme

Laks med Ingefærcreme4

Ingefærcreme

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Tanja Susein
    02/05/2013 at 22:21

    Apropos burgere – hvor sundt er det egentlig? Jeg ved ikke hvor sundt du lever, men hvor tit spiser du burger – også mere i forhold til at tage på?

    Jeg overvejer altid at spise burger lidt mere fordi det virkelig er en lækker spise – hvis de er gode naturligvis….

    Hvad er din holdning omkring det?

    • Reply
      Pigen
      03/05/2013 at 11:08

      Hej Tanja

      Se dér rammer du et lidt ømt punkt ;)
      Burgere er bestemt ikke hverdagsspise, – hvis man vel at mærke skal holde formen. Men det er vel egentlig også en del af grunden til, at det så lækkert – når man endelig giver sig selv lov, skal man også nyde det, ikke? :)

      Jeg elsker burgere og har altid gjort det – men jeg vil mene der er stor forskel på junk-burgere og kvalitetsburgere med gode råvarer. Pomfritter bliver nok aldrig rigtig sunde, men hvis du laver dem selv og i ovnen, kan du begrænse mængden af fedtstof lidt.

      Du må bestemt ikke tage mit burgerindtag de sidste par uger til sammenligning. Det er gået lidt over gevind med lanceringen af bloggen, hvor jeg selvfølgelig gerne hurtigt vil have en masse indhold på.
      Jeg går ind for “alt med måde” og har således aldrig tvunget mig selv på kur eller ud i forbud. Så må man bare løbe dét længere dagen derpå.

      Håber det besvarer dit spørgsmål – jeg kan godt forstå du undrer dig lidt :)

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.