Burger Opskrifter

Sådan kurerer du tømmermændene 1. januar

Du kan bruge hele året på at kræse om farsen, eksperimentere med brioche-opskrifter og hjemmerørte dressinger. Al din opmærksomhed er i disse dage (eller bør være) centreret omkring festen på tirsdag: nytårshatte, korte kjoler, ekstravagante nytårmenuer og lækre champagner. Og netop derfor skal du tænke mindst muligt på dagen derpå.

Det taktiske valg

Men vi ved alle sammen at køerne er uendelige på McDonalds og at det er stort set umuligt at komme igennem til Just Eat. Så istedet for at lide de (4-5?) timer, det tager fra pizzaen er bestilt til det ringer på din dør, kan du istedet forberede den ultimative tømmermændskur dagene i forvejen – og samtidig sikre, at du ikke behøver foretage dig ret meget på dagen.

Og nemt behøver ikke være lig med skidt. Ja, det er sjovere at lave agurkesalaten, skære kartoflerne og bage bollerne selv, men du kan faktisk sagtens opnå et ganske fint resultat med en hjemmelavet burger af færdige råvarer.

Ingredienserne til den nemme, hjemmelavede burger:

Alt du skal bruge, er:

  • En pakke godt hakketkød
  • En pakke god bacon
  • En pose krydderboller – det er det bedste alternativ til hjemmelavede boller!
  • Et glas Hellmanns – det har alle dage været den bedste mayo til burgere og sandwiches, hvis du ikke rører den selv
  • En tube Heinz – nej, Beauvais er ikke den rigtige
  • God gouda eller en blåskimmel ost
  • Et glas agurkesalat
  • En håndfuld friske tomater
  • Et iceberghovede
  • Et par løg
  • Evt. en avokado
  • Twister fries – de eneste frost-fritter, der smager godt og bliver sprøde
  • Rigelige mængder rigtig cola

Det tager ikke længe at bikse sammen – det største arbejde ligger i bøfferne og udskæring af grøntsager.

Start med at opvarme ovnen og kom de frosne fritter herind. Skyl og skær de friske grøntsager tyndt. Dræn lidt af agurkesalaten, så den er klar til servering. Skær osten i skiver og stil det klar på bordet med mayo og ketchup.

Form kugler af hakkekødet og bank dem flade til bøffer (lettere med en bøfpresser). Krydr dem godt inden de steges på begge sider på panden til blodet pibler op.

Halvér bollerne og rist dem på en brødrister eller i ovnen.

Bum, så er der serveret! Nemmere bliver det (nærmest) ikke.

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    ísbjörg
    29/12/2013 at 12:42

    Jeg har fødselsdag d. 1/1 – og jeg kan love for, at det er en af de eneste dage på året, hvor man BARE ikke har lyst til at blive vækket med sang og lagkage i sengen, haha! Til gengæld er kagen utrolig god lidt senere på dagen.. ;-)
    Dette nytår har jeg faktisk valgt, at det er nytårsaften som står på byg-selv burger. Sidste år blev alt for omfattende med tre retter (Inkl. steg og jeg ved ikke hvad), så i år skal der i stedet være fokus på samvær. Godt nytår! :-)
    Mvh Ísbjörg / opholdsrum.wordpress.com

    • Reply
      Pigen
      30/12/2013 at 13:18

      Hehe, det kan jeg forestille mig. Der lyder nu bestemt heller ikke dårligt med nytårs-burgere!
      Rigtig godt nytår og god fødselsdag d. 1. :)

  • Reply
    A + K = ♥
    29/12/2013 at 15:11

    Ååh, bringer du ikke ud d. 1? Det ser alt for godt ud.

    – Anne

    • Reply
      Pigen
      30/12/2013 at 13:19

      Hehe :) Desværre ikke.

  • Reply
    La Cucina Nada
    30/12/2013 at 11:49

    Har moret mig over din guide her, siden jeg så billedet på Instagram -for jeg overvejede nemlig at lave en lignende;-)
    For med junk på den dag på året hvor man har mest ondt af sig selv, og hvor krop og sjæl bare trænger til det gode, ja da hepper jeg på en JUNK DE LUXE udgave!

    Rigtig godt nytår, må du møde endnu bedre burgere og fritter i det herrens år 2014,

    La Cucina Nada

    • Reply
      Pigen
      30/12/2013 at 13:21

      Hehe, ja, det skal være nemt OG lækkert!
      Rigtig godt nytår i lige måde! :)

  • Reply
    Den ultimative burger-takeaway guide til 1. januar - Pigen & Pomfritten
    01/01/2014 at 10:01

    […] du ikke har været helt forudseende overfor hvad dagen i dag ville bringe (og købt ind efter min tømmermænds-indkøbsseddel) så er der alligevel håb. Vi har jo nok alle prøvet at stå i kilometer-lange køer hos […]

  • Reply
    Cathrine
    01/01/2014 at 18:11

    Insider viden: Det er præcis de samme twisters de serverer på Burger King – og de er gode!

    • Reply
      Pigen
      01/01/2014 at 19:06

      Det er også rigtigt! Altid Burger King fremfor McD :)

      • Reply
        Elisabeth
        02/01/2014 at 09:56

        Hvor køber du dine twister fries?

        • Reply
          Pigen
          02/01/2014 at 10:45

          Jeg køber dem i Rema1000 :)

          • Elisabeth
            02/01/2014 at 12:06

            FEDT! Jeg skal helt sikkert forbi Rema så!

          • Pigen
            12/01/2014 at 23:41

            Haha! God pomfritjagt! :)

    Leave a Reply