Forretter Opskrifter Tilbehør

Jordskokpandekager med stenbiderrogn

Jordskokpandekager med stenbiderrogn 2

Nu kan man ikke just kalde det forår, men ikke desto mindre er det fast tradition i min familie at spise stenbiderrogn på denne tid af året. Tæt ved mine forældres sommerhus kan man få fat i denne luksusspise – direkte fra kutteren og tilmed til en helt fantastisk pris, som slet ikke kan sammenlignes med fiskehandlernes i byen. Så kan det næsten ikke blive bedre!

Stenbiderrogn 4

Min mor laver desuden nogle skønne jordskokpandekager, så det blev forretten på vores sommerhustur sidste weekend. Nu er stenbiderrogn-sæsonen måske snart ved at være ovre, men I får alligevel opskriften her.

Pandekage-opskriften er vist oprindeligt anbefalet sammen med gratineret gedeost på en sprød salat, mums!

Mors jordskokpandekager

Ingredienser til 4 personer:

  • 650 gram jordskokker
  • 2 æg
  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

Tilbehør til stenbiderrogn:

  • Creme fraice
  • Finthakkede rødløg

Fremgangsmåde

Klargøring af stenbiderrognen:

Jordskokpandekager med stenbiderrogn 4

Rens rognen (det tager en del tid og tålmodighed og kan gøres i en stor skål vand med et piskeris, for at fjerne hinderne). Når rognen er renset sigtes og saltes den.

Jordskokpandekager:

Jordskokpandekager 7

Rens jordskokkerne.

Jordskokpandekager 6

Jordskokpandekager 5

Riv de rensede jordskokker og tilsæt lidt salt. Lad vandet trænge ud og man kan denæst presse vandet ud af de revne jordskokker med hænderne.

Jordskokpandekager 4

Tilsæt sammenpiskede æg og lidt peber og rør det sammen.

Pandekagerne laves nemmest på en blinispande eller meget lille stegepande, men kan også fint steges på en alm. stegepande (gerne tefal). Fordel jordskok-blandingen i skefulde på den varme pande med olie.

Jordskokpandekager 3

Pres pandekagerne flade på panden og prøv om du kan styre dem lidt sammen i kanten. Vend pandekagerne, når de er sammenhængende nok. Steges de enkeltvis på en lille pande, kan man evt. vende dem med en underkop, som man ville vende en omelet.

Jordskokpandekager 2

Læg pandekagerne til afkøling. Skal de bruges til gedeost kommes disse på et fad med gedeosten ovenpå inden de sættes i ovnen. Skal de bruges til rogn bør de køles lidt af inden servering.

Anret rognen – enten på pandekagerne med cremefraice og rødlæg, eller lad selskabet selv bygge deres forret og sæt ingredienserne på bordet i skåle.

Jordskokpandekager med stenbiderrogn 3

Jordskokpandekager med stenbiderrogn

Bon appetit!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.