Aftensmad på 15 min Forretter Opskrifter Supper

Simpel sommersuppe: Gazpacho

Gazpacho2

Gazpacho er den perfekte sommerspise, og jeg laver den oftest på slump, efter hvad jeg lige har i grøntsagsskabet.

Faktisk laver jeg den også oftest lidt “ulovligt” ved bare at smide alle ingredienserne i en blender. For nej, den bliver ikke lige så smuk, som hvis man udkerner og skræller grøntsagerne først. Men nogen gange er det lidt vigtigere at maden er hurtigt lavet, så man kan komme afsted med picnic-tæppet inden solen går ned.

Denne aften skulle det være helt rigtigt – og vejret var alligevel ikke helt til at sætte sig udenfor i en park – så derfor kunne der godt gøres lidt ekstra ud af det.

Med undtagelse af når jeg bager kager og brød følger jeg stort set aldrig en opskrift. Når jeg gør, skal det helst være én der er ligetil og uden for mange obskure ingredienser, som man alligevel ikke lige har (eller nogensinde får) i køkkenet.

For at kunne gengive mængder og forhold præcist, har jeg taget udgangspunkt i en opskrift af Nikolaj Kirk, som jeg iøvrigt er stor fan af pga. hans enkle og pragmatiske forhold til madlavning.

Min egen gazpacho er forskellig hver gang, og jeg mener at den bliver lige god, om du putter syv eller ti tomater i. Har du ikke (nok) tomater, kan du også fint spæde op med flåede fra dåse – men det bliver altså lækrest med de friske.

Til 4 (store) portioner:

  • 2 skiver lyst brød
  • 1 kg tomater
  • 1 agurk
  • 1 rød peber (to hvis de er små)
  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 chili (efter smag) – alternativt tabasco
  • En god sjat olivenolie (ca. 1,5 dl)
  • 3 spsk sherryeddike
  • Et skvæt balsamico
  • Salt og peber

Evt. ekstra tomat, agurk, peberfrugt og løg til pynt.

Fremgangsmåde:

Brøddet udblødes i koldt vand – jeg undlod faktisk brødet denne gang, da min kæreste lige havde brilleret med friskbagt flute, som vi hellere ville spise på siden.

Rids tomaterne i et kryds og kom dem i kogende vand indtil skindet løsner sig. Der går max et halvt minut, så være vaks til at fiske dem op og smid dem i koldt vand efterfølgende. Flå tomaterne og udkern disse, sammen med den røde peber. Agurken skrælles og udkernes ligeledes.

Blend alle ingredienser og smag til med olie, eddike og evt. tabasco og balsamico, samt salt og peber.

Lad suppen stå på køl indtil den skal spises – hvis den skal spises umiddelbart efter, kan du også blende lidt isterninger i, for at forskynde nedkølningen. Suppen kan også sagtens stå til næste dag.

Pynt suppen med grøntsager, og evt. også brødcrutoner eller andre lækkerier.

Gazpacho8

Gazpacho7

Gazpacho6

Gazpacho5

Gazpacho4

Gazpacho3

Gazpacho

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.