Det sker Inspiration

Et besøg ‘Under Træet’ på Restaurant Day

Restaurant Day8

Restaurant Day er en festival, som “hylder mad, oplevelser og kreativitet” og startede i Finland 2011 og kom til Danmark i august sidste år.

I søndags tilbød 13 restauranter i København alt fra grillet porchetta og øldampede muslinger til sønderjyske solæg og tapas. En perfekt anledning (og god undskyldning) for madører som mig, at begive mig rundt i byen, fra madbod til madbod. Men desværre fik jeg faktisk kun besøgt en enkelt restaurant, så næste år vil jeg klart prioritere eventet og planlægge min søndag lidt bedre.

Under træet på Frederiksberg

Jeg blev gjort opmærksom på konceptet af en læser på Facebook, som i år startede sin egen burgerjoint, ‘Under Træet’, med sous vide burgere og meatball subs. Med en burgerappetit som min skulle biksen naturligvis besøges og endda – i dagens anledning – med tilpas mange tømmermænd, som var særdeles tilfredse med at blive afspist med burger og fritter.

Restaurant Day7

Til de hjemmelavede sous vide burgere og meatball subs blev der også serveret potato skins, coleslaw, hjemmelavet ketchup og blue cheese mayo, lækre syltede løg og agurker. Foruden et fadølsanker med hjemmebryggede øl! Et aldeles ambitiøst projekt (for en enkelt dag), som fungerede eminent.

Desværre fik jeg ikke smagt den hjemmebryggede øl. Nok skal man rejse sig ved det træ, man er faldet, men jeg kunne altså langt bedre overskue den hjemmelavede (og ret så pink) lemonade. Tilgengæld fik selskabet på tre personer også prøvet alt andet på kortet.

Restaurant Day3

Sous vide burgere og snaskede subs

Burgerne var som sagt tilberedt ‘sous vide’ inden de kom på grillen og fik stegeskorpe. Sous vide er en vacuum-tilberedning, som bl.a. sikrer at kødet steges ved en helt præcis temperatur og samtidig bliver utrolig mørt og saftigt. En teknik, som også praktiseres på aarhusianske Hot Buns.

Bøffen var netop også meget mør og havde samtidig den gode smag fra grillen – og hvis man absolut skulle klandre den for noget, ville det være at form og størrelse måske ikke helt matchede bollen, og selve burgeren derfor var lidt besværlig at spise.

Restaurant Day5

Bøffen blev toppet med friske grøntsager og de hjemmesyltede løg og agurker, som gav en perfekt syrlig og sød smag. Bollen var lækker og sprød og havde en let konsistens, som gjorde burgeren nem at spise med fingrene (og altså ikke i kategori med de tørre café-grovboller, der flår ganen op og samtidig smuldrer i processen).

Restaurant Day11

Min kæreste nuppede en meatball sub, som var proppet med krydrede og sovsede meatballs, samt en frisk coleslaw og var lige præcis så snasket, som sådan én bør være. Den smagte virkelig godt og krævede naturligvis en vis mængde servietter.

Restaurant Day4

Helt igennem gennemført tema

Fritterne, som jeg måske er i tvivl om var håndskårne, blev fritteret på stedet (sammen med hjemmelavede onion rings) og var sprøde, salte og kunne dyppes i føromtalte hjemmelavede ketchup og bluecheese mayo. Sidstnævnte var en klar favorit. Og heller ikke løgringene var der en finger at sætte på.

Slutteligt prøvede vi også en omgang ‘potato skins’, som var halve, grillede kartofler med bacon, creme fraiche og purløg. Lemonaden stillede tørsten efter det salte måltid perfekt og jeg måtte tage hatten af for et virkelig gennemført koncept. Burgeren kostede 55 og med et par delte tilbehør – og inkl. drikkevarer, måtte vi hver kun slippe med små 90 kr.

Der var travlt denne søndag og således også lidt ventetid, men service og stemning var i top, maden smagte forrygende og jeg er nu forelsket i Restaurant Day, som jeg kan læse mig til næste gang afholdes 16. november. Jeg har i hvert fald skrevet dagen i kalenderen.

Og hold så lige øje med om Under Træet igen åbner op på Helgesvej på Frederiksberg – det er bestemt et besøg værd – og måske endda et koncept, der kunne bære åbningstider året rundt :)

Restaurant Day10

Restaurant Day

Restaurant Day2

Restaurant Day6

Restaurant Day9

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Husk Restaurant Day på lørdag! - Pigen & Pomfritten
    13/11/2013 at 22:16

    […] og det er også hér jeg vil drage ud og forkæle mine smagsløg. I august blev jeg lokket forbi Under Træet på Frederiksberg – dengang til suos vide-burgere, subs og hjemmebryggede øl, mens den på lørdag står på […]

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.