Det sker

Feriemode, sommermad og sensommerfortsætter

IMG_20140727_114731 copy

I feriemode

Og selvom jeg måske har stresset lidt over, ikke at nå alt det jeg skulle, så har det været lige så fantastisk at logge helt af. Næsten da. For med mobilen er der jo altid mulighed for at tage billeder og smide dem op på diverse medier. Hovedsageligt har Instagram været min feriepartner.

Men hvor har det været skønt. Jeg har tilbragt ferien på to festivaller: Roskilde og Musik i Lejet. Og på begge kunne man ikke have bedt om bedre vejr. Roskilde var næsten for varmt, mens man i Tisvilde heldigvis havde muligheden for at køle sig i bølgen blå.

Derefter har jeg koblet af med familien, krimier, hjemmelavede lækkerier, morgenløbe og -badeture ved stranden, Piratbridge i måneskin og lune nætter i vores sommerhus. Det kunne ikke være bedre.

Hvad har du lavet i din sommerferie?

kpersoe-776231521010084616_89377 Screen Shot 2014-08-02 at 13.01.30 kpersoe-776229102498900681_89377 kpersoe-773225793332734655_89377 kpersoe-771925474485234399_89377 kpersoe-770088715950516440_89377 kpersoe-770809202930379639_89377 kpersoe-771494170430041000_89377 kpersoe-771556479659698996_89377

Om sommermad

De, der har fulgt med på Instagram, har måske bemærket, at “Prinsessen” er kommet med på ferie. Jeg har igennem vinteren (og i en grillbar-lugtende lejlighed) drømt om at frittere i frisk luft.

Og selvom det muligvis lyder en kende blasfemisk at fylde sommertallerkenen med oliefyldte bagekartofler – og ikke de friske, nyopgravede – betyder det bestemt ikke, at der ikke også har været plads til sidstnævnte. Både som tilbehør til grillmaden og kolde på frokostbordet. Sommer er en kartoffelmad!

Til både friske og fritterede kartofler har sommerens tema i år været bearnaisecreme. Altså hjemmerørt mayo med estragon. En måde at anvende de blommer, der var tilovers fra min mors hjemmebagte mandelbund (på æggehvider) – eller var det omvendt? Vi har i hvert fald fået rigeligt af begge dele.

Derudover har vi lavet hjemmelavet müsli og spist det på skyr om morgenen; spist frisklagte æg fra gården og mors leverpostej og fars fiskefrikadeller til frokost; mæsket os i frække grillpølser indkøbt hos Torvehallerne; stegt tournedos til perfektion til de føromtalte fritter.

Vi lavet ærtemynte-pesto på havens fabelagtige mynte, som også har lagt bund for dejlige mojitos; rørt tzatziki på sommerens agurker; jeg fik endelig min s’mores debut; og da varmen satte en stopper for hjemmebagte burgerboller, nød vi dem istedet som morgenbrød dagen derpå.

Hvad har været dine sommerfavoritter?

pigenogpomfritten-776233780338777558_328939118 pigenogpomfritten-776585227555331405_328939118 pigenogpomfritten-778403771427347853_328939118 pigenogpomfritten-771111604522606277_328939118 kpersoe-771830623605385352_89377 pigenogpomfritten-771776455116873240_328939118 pigenogpomfritten-778407275827060190_328939118 pigenogpomfritten-773719164933136277_328939118 pigenogpomfritten-772547584039345556_328939118 pigenogpomfritten-772594798363172333_328939118 pigenogpomfritten-776956116067179665_328939118 pigenogpomfritten-778403041333239164_328939118

Min sensommerfortsætter

Men nu kalder hverdagen, og jeg sidder endelig med bloggen åben og en masse todo’s på blokken. Foruden forhåbninger om at kunne fortsætte morgen- eller aftenbadninger mens sommervarmen forbliver, er der både indlæg og anmeldelser, der skal skrives og udgives.

Jeg har besøgt Dag H og spist takeout fra Rialto (på tide?). Og samtidig har jeg endnu ikke fået lagt vejen forbi hverken Hot Buns, Grill Royale eller Tommi’s Burger Joint. Jeg har travlt.

Godt man har spist så fornuftigt i ferien, at man nu kan mæske sig i alle de fede fristelser med god samvittighed. Som om! ;)

Har du flere gode bud på, hvor jeg bør spise mine sensommerburgere?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.