City Guides Gæsteanmeldelser Oslo

Gæsteanmeldelse: Sjøflyhavna Kro i Oslo

Efter den første burgertur i Oslo, var mine forventninger til at få stillet min burger-craving bestemt på lavpunktet! Men en spontan tur på noget så eksotisk som Oslos svar på lufthavnsgrillen kunne dog alligevel give fornyet tro på, at de også kan lave burgere hos vores nordiske olietyve.

En person, der efterhånden har været medspiser på de fleste af mine burgeranmeldelser, er en god ven som for tiden spenderer en del tid i Oslo.

Med en sund appetit har han startet sin egen jagt på Oslos bedste burger. Jeg udgiver derfor en håndfuld gæsteanmeldelser derfra – lad det være en city-burger-guide, til dem, der slår vejen forbi den norske hovedstad.

Flyvergrill, Sjøflyhavna Krø – Same same, but different

Så skal vi sgu på flyvergrillen! Måske ikke helt, men navnet Sjøflyhavna Kro dufter alligevel lidt af noget fra samme skuffe. Det korte af det lange er, at jeg er landet lidt ude for Oslo centrum og må kigge mig omkring efter et lokalt spisested.

Der er Beyoncé koncert i byen og præcis som det var tilfældet da Jostein Bæver var forbi, er alle hoteller i centrum fuldkommen booket. Derfor bor jeg i Fornebu, som i min verden kan sammenlignes lidt med Ørestaden i København for 5-8 år siden. Der var alt i gang med at skyde op, men der var ikke meget liv eller mange spisesteder omkring.

Hvad er det her for et sted?

Det samme gælder for Fornebu i dag, men alligevel ligger Sjøflyhavna Kroen på en lidt halvbeskidt parkeringsplads mellem byggepladserne. Placeringen er dog helt ud til vandet, og når vejret for en gangs skyld arter sig, er udsigten over fjorden med fjeldende i baggrunden, ganske fortræffelig.

Desværre serverer de ikke mad på deres tagterrasse, men de har gratis wifi og passwordet er ”hamburger”. Så indenfor i de vældig autentiske gemakker med mig, hvor der sidder flere gæster og nyder udsigten, maden og øllet.

Navnet på ”kroen” kommer af, at der tidligere har ligget en lufthavn i området, og indretningen fungerer ganske udmærket. Det er lidt som en fusion af skandinavisk café og amerikansk diner, og jeg synes faktisk de gør det godt.

XL, coleslaw og mugost…

Menukortet er særdeles varieret, hvor man kan komme forbi pizza, burger over en entrecote til moules frites. Dagens mål var burgeren, som fås i to udgaver: En Sjøflyburger og en Sjøflyburger XL. XL’en træder i karakter ved at der er tilføjet coleslaw, BBQ sauce og gorgonzola.

Nu er det sådan, at jeg slet ikke er blevet gammel nok til mugost, men indehaveren af denne blog himler altid op om, hvor vidunderlig denne substans er. Derfor suger jeg maven ind, begiver mig ud i den dybe ende og forsøger mig med XL’en.

Desværre er der ingen meldinger om ekstra kød i XL udgaven, men jeg hopper alligevel efter den ”store” version. Efter mit seneste burgereventyr på Illegal burger i Oslo er forventningerne ærlig talt ikke voldstomt høje for hverken kvantitet eller kvalitet.

Hvad i al verden, de er ikke helt håbløse!

Til min glædelige overraskelse bliver burgeren serveret i en fornuftig størrelse og coleslaw og fritter sørger for, at tallerkenen har rigeligt at se til. Min appetit havde håbet på sådan en servering, så de første par point triller ind på kontoen allerede.

Fritterne er desværre ikke hjemmelavede, men de har fået tilpas, så de er ganske sprøde. Dog er dyppelsen BBQ sauce, hvilket jeg ikke er stor fan af, men jeg har en flot flaske Heinz til bords, så det kommer der ingen sure miner ud af.

Burgeren er generelt god: bøffen er saftig og smager herligt. Den syltede agurk gør det også godt, men bollen kunne godt have fortjent lidt længere tid i ovnen, da den er lidt for blød (nej, jeg er ikke helt enig med Pigen på denne faktor…).

Korrespondenten er ikke skræmt væk fra burgerspisning i Oslo

Jeg ligger mærke til, de ikke har sparet på rødløg i tilbehøret, som faktisk er noget jeg sætter pris på. Jeg forestiller mig at der mange som er af den modsatte overbevisning, men i min bog er det et plus.

Coleslawen er desuden et fint add-on – dog har de formået at gøre den en anelse for sjappet, og tallerkenen kommer til at sejle lidt i coleslaw-saft til sidst.

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:
I bund og grund synes jeg dog – heldigvis – at Illigal Burger blamagen bliver manet til jorden, og jeg forlader Flyvergrillen med fornyet tro på, at Oslo godt kan tilfredsstille min burger-craving.

Sidste kommentar skal dog tilføjes. Det faktum at vi er i Norge medfører at en burger med fritter står i 239,- kr. En 0,4 L cola topper lige regningen op med 44 kr., hvilket ikke gør det til et billigt måltid.

Til dem, der ikke er helt opdateret på valutakurserne kan jeg oplyse, at sidst jeg fik en regning fra Mastercard lød kursen på 1,0277, hvorfor den norske krone rent faktisk er mere værd, end den danske. Så der er ikke engang noget at hente på kursfronten. Konklusion: Norge er stadig hamrende dyr.

Sjøflyhavna Kro6

Praktisk

Sjøflyhavna Kro ligger på Martin Linges Vei 57 i Fornebu i Oslo. Find deres hjemmeside her.

Gæsteanmeldelse: Sjøflyhavna Kro i Oslo3.125Burger-korrespondenten2013-08-22 17:00:53Efter den første burgertur i Oslo, var mine forventninger til at få stillet min burger-craving bestemt på lavpunktet! Men en spontan tur på noget så eksotisk som Oslos svar på lufthavnsgrillen kunne dog alligevel give fornyet tro på, at de også kan lave burgere hos vores nordiske olietyve.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Kjetil
    03/09/2013 at 13:34

    Hmmm… Fikk du prøvd burger på “Illegal burger” eller “Fyrtårnet”? Begge på/i nærheten av Youngstorget.

    • Reply
      Pigen
      04/09/2013 at 13:41

      Hej, tak for tippet. Jeg giver det videre til burgerkorrespondenten i Oslo :)

    • Reply
      Burger-korrespondenten
      04/09/2013 at 13:49

      Nu må jeg hellere lige selv komme på banen her… Jeg har været en tur for Illegal Burger, som du kan læse min mening om her: http://www.pigenogpomfritten.dk/gaesteanmeldelser/illegal-burger/

      Fyrtårnet har jeg endnu ikke haft held til at prøve, men det er skrevet på min to-do. Mange tak for det!

      //korrespondenten

    Leave a Reply