Anmeldelser Burger

Suveræn Sokkeburger

Min første, danske oplevelse med en “Diner Style” burger

Der er altid fuldt hus på Café Sokkelund – om jeg kommer på besøg på weekend-morgener eller onsdag aftener. Jeg har tidligere beskrevet (og rost) Sokkelunds brunchservering, men i virkeligheden startede min kærlighed til stedet, da jeg for tre år siden første gang prøvede deres burger – for da havde jeg ikke før i København smagt en burger, så tæt på dem, man får i USA.

Nok er der pyntet lidt lidt på varianten med relish og bearnaise-dip, men den søde, klassiske bolle og den fantastisk krydrede bøf smeltede sammen i en perfekt smagsoplevelse, som jeg da ikke før havde prøvet i vores lille land.

Måske startede min jagt på byens bedste burger allerede dér, ligesom burger-hypen også kun er vokset siden – og der er da også dukket mange nye og udfordrende burger joints op i byen. Ikke desto mindre står min første oplevelse på Sokkelund stadig tydlig for mig som én af de bedste.

Sokkelunds bud på den bedste burger

Dengang havde Sokkelund tre slags burgers på menuen: en “Diner Style”, en Sokkeburger og en tatar. I dag kan du vælge mellem almindelig bøf eller tatar, men det bedste fra de to førstnævnte varianter er nu samlet i én: blød og sød bolle fra Diner Style-burgeren og bearnaise dippen fra Sokkeburgeren. Sokkelund skriver selv på deres Facebook-side, at de har brugt de sidste 3 år på at udvikle deres svar på den bedste burger, og er nu i år også nomineret til Byens Bedste af AOK.

Denne aften var vi tre piger i byen, som bestilte tre burgers: to af hakkebøf og én lynstegt tatar. Stemningen denne aften var dejlig og langt fra lige så hektisk, som den weekendmorgen jeg senest var på besøg. Serveringen var opmærksom og hurtig og alt klappede som det skulle.

Burgerne blev serveret – vi havde før prøvet sokkeburgeren af hakkebøf men var alle tre spændte på tataren.

Burger med klassisk burgerbøf

Min anmeldelse
Bøf
Bolle
Fyld
Fritter
Tilbehør
Betjening
Stemning
Value for money
Samlet:

Til alle tre burgers blev serveret føromtalte, håndskårne pomfritter – ud fra metoden, som Sokkelund selv beskriver på menukortet: først at udvande og dernæst stege af flere omgange, endeligt i jordnøddeolie. Disse er desuden ad libitum, ligesom dippen, som kommer i to varianter: aioli og bearnaise. Ikke at jeg nogensinde har haft appetit til at bestille mere.

Hakkebøfferne var perfekt stegt og smagte forrygende. Bollerne af den søde brioche-dej smager som en burgerbolle skal. I begge burger-varianter var en relish af tomat, rødløg og drueagurk, som gav en dejlig, frisk smag, men er måske også samtidig dét, jeg vil slå ned på i burgeren, hvis jeg skal. Den gør måske burgeren lige rigeligt snasket, men det er på samme tid også det, der gør den til noget særligt.

Fritterne er som sagt de bedste, jeg har fået i København. Fantastisk god smag, sprøde og selvom nogen måske vil mene det er overkill at servere to dips til, så elsker jeg det – det er da luksus at spise bearnaise til din burger!?

Burger med lynstegt tatar

Tataren var bl.a. rørt med cognac, æggeblomme, kapers og  dijonsenep, hvilket gav den en fantastisk smag. En lidt skør fornemmelse med en kold bøf i en ellers varm burger, men det fungerede faktisk rigtig godt og udfordrer i dén grad den gængse betragtning af, hvordan en burger skal serveres.

Opsummering

Nu har jeg efterhånden prøvet Sokkelunds burger ret mange gange og det er vigtigt at tilføje at den er lige i øjet hver gang. Prisen på 159 kr. gør den tilgengæld også til bloggen næstdyreste burger, hvilket måske er i overkanten, men ikke desto mindre er det virkelig en dejlig oplevelse hver gang.

Sokkelund burger 6Sokkelund burger 7Sokkelund burger 4Lokation

Café Sokkelund ligger på Frederiksberg på Smallegade 36E – du kan finde deres hjemmeside her.

Suveræn Sokkeburger4.5625Pigen2013-04-29 08:30:48Café Sokkelund på Frederiksberg har brugt de seneste tre år på at udvikle deres svar på den bedste burger. I år er de nomineret til AOKs pris Byens Bedste Burger og jeg giver dem gerne min stemme.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Anneke
    30/04/2013 at 16:44

    Din blog er virkelig fed – må man spørge hvilket layout du bruger, for det er så enkelt og ordentligt? Og hvor har du lavet din blog henne?

    • Reply
      Pigen
      30/04/2013 at 19:17

      Hej. Ihh, tak – det er jeg glad for at du synes! :) Jeg bruger WordPress med themet Bueno, som jeg har tilpasset en smule.

  • Reply
    En guide til byens bedste fritter - Pigen & Pomfritten
    29/07/2013 at 20:35

    […] 1. Sokkelund – Café & Brasserie […]

  • Reply
    Louise Beckmann Heino
    15/10/2013 at 19:53

    Gør mig den tjeneste at få en omgang Steak Frites på Pastis – du vil ikke fortryde det!
    Bøffen er skøn, bearnaise er cremet, mens de serveres med en lækker sprød salat – og naturligvis: Byens bedste fritter. De slår Sokkelund 100p.

    Forøvrigt en kæmpe god idé med City Guides! Dem vil jeg bestemt følge mig i :-)

    Rigtig god aften :-)

    • Reply
      Pigen
      17/10/2013 at 20:44

      Tak for tippet! Jeg har fået deres steak frites med bearnaise før, men det er ALT for længe siden og jeg skal virkelig snart forbi igen. Så tak for reminderen ;) Fritterne husker jeg ebstemt som gode, men det lyder som om jeg lige skal smage dem med ekstra opmærksomhed denne gang – måske har du ret :)

      God aften i lige måde!

  • Reply
    Byens Bedste Burger ifølge AOK - men hvad mener du? - Pigen & Pomfritten
    04/05/2014 at 13:39

    […] mener jeg selvfølgelig at både Sokkelund og Salon 39 mangler på listen – sidstnævnte har iøvrigt, til min store undren, aldrig […]

  • Reply
    Lars
    12/08/2014 at 15:28

    Vi har, efter at have læst denne anmeldelse, selv været en tur forbi Sokkelund. Og vi er begge, både min kæreste og mig, meget enig i, at det er fantastiske burgere, man får hos dem.

    Fed side – jeg er glad for at have den! Bliv ved med de gode anmeldelser.

    • Reply
      Pigen
      07/09/2014 at 17:56

      Tak Lars – det er jeg super glad for at høre!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.