Anmeldelser Burger USA

The story of an In-N-Out virgin

Jo, jeg har haft mange gode – og dårlige – oplevelser. Nogen vil måske endda sige, at jeg har været rigeligt omkring. Men jeg har også sat tænderne i mange saftige, velsmagende.. burgere.

*Jeg vil i hvert fald sent glemme, dengang Radio24Syv kaldte mig ‘Danmarks mest entusiastiske burgernørd

Og derfor kan det lyde næsten useriøst, at jeg i mine fem år som selvudnævnt burgerekspert* har spillet kostbar overfor dét, der over hele verden er kørt op til at være den ultimativt bedste burger.

Jeg taler selvfølgelig om Californiens fastfoodkæde, In-N-Out Burger, der med sit hemmelige menukort har opnået en voldsom hype. Og derfor var det også i  på tide, at jeg endelig fik samlet mig mod til en date med “the urban myth“.

The not-so-secret menu

Det har været en marketingstrategisk genistreg for In-N-Out at køre et særligt menukort kun for kendinge – selvom den store hype også har resulteret i skuffelse for mange, der havde forventet en større kulinarisk oplevelse end fastfoodkæden kunne leve op til. I dag er det heller ingen hemmelighed, at man kan vælge at få sin burger serveret “animal style” med grilled onions og masser af ost, sine fritter som “cheese fries“, eller en “Neapolitan milkshake” med både chokolade-, jordbær- og vanilleis.

Jeg var for nyligt på road trip i Californien med en bucket liste bestående af bl.a. Golden Gate bridge, Yosemite – og en In-N-Out burger, naturligvis. Hvilket viste sig som en lidt større logistisk udfordring, for det vrimler faktisk ikke ligefrem med In-N-Out i et ellers imponerende udbud af fastfoodrestauranter langs Highway 1.

Men det lykkedes. Heldigvis!

Double-Double, Animal Style

Jeg bestilte efter grundig research og evaluering af diverse anbefalinger en double-double cheeseburger animal style og en omgang klassiske fritter. Jeg er virkelig ikke nede med amerikanernes elskede cheese fries. Jeg synes det er en underlig, smattet oplevelse, hvor osten kun gør fritterne bløde – jeg vil have dem sprøde!

Måske havde jeg sat forventningerne lavt: jeg har mange bekendte, der har rapporteret hjem om store skuffelser over In-N-Out, og derfor havde jeg ikke turde håbe på noget udover den sædvanlige McDonalds-oplevelse (de opfandt vel nærmest #instagramvsreality præ Instagram..). Men jeg blev positivt overrasket.

Jeg synes In-N-Out’s burger kunne noget særligt. Måske netop pga. de ekstra smagsindtryk fra bestillingen “animal style”. Der var god, grillet smag i bøffen, tilbehøret var godt afmålt, salaten tilførte det sprøde og friske, imens ost og løg-halløj sørgede for det snaskede. Hvis der bare havde været en syltet agurk i, ville min oplevelse have været fuldendt.

Fritterne burde jeg måske have bestilt “well done” (også et secret menu item..). Tykkelsen var god, men konsistens og smag lidt fesen, og meget at sammenligne med McDonalds pomfritter. Vi dyppede dem i ketchup – amerikanerne gør det åbenbart ikke så meget i mayo (WHAT!?).

In-N-Out
  • Bøf
  • Bolle
  • Fyld
  • Fritter & dyppe

Samlet vurdering

Man vil altid huske sin første gang. In-N-Out gjorde det fint - jeg var ikke skuffet, men jeg var heller ikke i den syvende himmel.
Burgeren er efter min mening klasser over andre fastfoodkæder, McDonalds og Burger King, men kan meget vel sammenlignes med Shake Shack, som jeg har været stor fan af i både New York og London. Så In-N-Out er bestemt et besøg værd, skulle man befinde sig på USA's vestkyst.

4.4

 

Lokationer

In-N-Out ligger uendeligt mange steder på USA’s vestkyst. Find alle deres locations her.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Maja
    09/04/2018 at 14:09

    Hvad med Five Guys, har du prøvet dem? En USA klassiker, der vidst også har åbnet en forretning i London.

    • Reply
      Lillian
      17/01/2019 at 10:28

      Five Guys har bare de bedste fritter.

  • Reply
    Anders
    09/07/2018 at 23:01

    In-n-out leverer helt klart. En anden virkelig god burger skal findes hos kæden “Smashburger”.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.